В София 160 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване

В София 160 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Извършено е разпръсване на смеси срещу заледяване поради ниските температури и леден дъжд през нощта.
Обработки са направени на трасетата на градския транспорт, основни улици във всички райони на Столична община, общински пътища, опасни и стръмни участъци и мостове, както и Южната дъга на Околовръстния път. В момента продължават обработки по улици и булеварди в районите Витоша, Панчарево, Овча купел, Искър и др.

През деня при необходимост с цел извършване на обработки може да бъдат затваряни за движение временно пътни участъци.
Напомняме на шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при ниски температури.

Пешеходците да внимават при своето придвижване, защото е възможно образуването на заледявания.
В момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути при зимни условия. Затруднено е движението на автобусна линия 59 по пътя Владая – Мърчаево и по линия 90 за Бухово.

Опесъчаване е направено на пътищата в планината Витоша : Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове.
Разпоредено е извършването на обработки и почистване на тротоари, прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, подлези, пасарелки.