В IV-ти микрорайон в Благоевград бяха открити новите социални жилища (ОБЗОР)

Благоевград. В IV-ти микрорайон в Благоевград бяха открити новите социални жилища. На заключителна пресконференция преди официалното откриване ръководителят на проекта „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон“ инж. Ангел Даилов заяви, че с проекта за новите социални жилища в Благоевград са изградени 3 жилищни сгради с общо 183 жилища. По думите му с осъществяването на проекта се дава възможност за настаняване на хора с лошо здравословно състояние, на семейства с ниски доходи, въобще граждани на Общината с нисък социален статус. Зорница Кралева, зам.-кмет по Европейски проекти и програми към Община Благоевград, подчерта, че Община Благоевград е първата, която успява да се справи с изграждането на нови и модерни социални жилища. „Дори не говорим само за изграждането им, а вече и за пълното им обзавеждане и с настаняването, което трябва да се случи в скоро време. Тези 183 жилища действително са обзаведени до приборите за хранене, тоест хората могат просто да отключат вратата и да се настанят“, посочи тя.

Официални гости на откриването бяха Областният управител на Благоевград, Бисер Михайлов; Председателят на общински съвет – Благоевград, Радослав Тасков; заместник-кметът по европейски проекти и програми, Зорница Кралева; заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова; заместник-кметът по икономика и финанси, Иво Николов; заместник-кметът по строителство и сигурност, инж. Емилия Тунева; Общественият посредник на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев; общински съветници, представители на фирмите изпълнители, гости и граждани.

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че в новите социални жилища ще бъдат настанявани само млади семейства. Той допълни, че заедно с този проект Община Благоевград дава жилища, които да ползват близо 700 семейства.

Натали СТЕФАНОВА