ГД „Гранична полиция“: Интензивен е трафикът през граничните пунктове: „Калотина“, „Кулата“, „Маказа“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост“, „Дунав мост 2“, „Дуранкулак“ и „Кардам “

Интензивен е трафикът през граничните пунктове: „Калотина “, „Кулата“, „Маказа“, Капитан Андреево, Дунав мост“, „Дунав мост 2“, „Дуранкулак“ и „Кардам“. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. Информацията за трафика на граничните пунктове е към 18:00 часа. На границата с Република Сърбия на ГКПП „Калотина“ трафикът е интензивен на изход за леки автомобили.
На границата с Република Гърция на ГКПП „Кулата“ трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.
На ГКПП „Маказа“ трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. Предвид очакваното увеличение на пътникопотока през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ препоръчваме на пътуващите да използват обходните маршрути през ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“ и ГКПП „Ивайловград“.
На границата с Република Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ и на ГКПП „Лесово“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП „Дунав мост“ и на ГКПП Дунав мост 2″. На ГКПП Дунав мост- Русе, ГКПП „Дуранкулак“ и на ГКПП „Кардам“ трафикът е интензивен и в двете посоки за леки автомобили. На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.