ГД „Гранична полиция“: Очаква се засилен трафик на ГКПП „Маказа“, шофьорите да ползват и други гранични пунктове на българо-гръцката граница

Очаква се засилен трафик на ГКПП „Маказа“, шофьорите да ползват и други гранични пунктове на българо-гръцката граница. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“.
Във връзка с началото на активния туристически сезон се очаква значително увеличение на трафика през българо-гръцката граница. Данните от предходни години сочат, че най-завишена ще е интензивността на пътникопотока през ГКПП „Маказа“. Тъй като той е най-често използван от румънските граждани, очакванията са автомобилите там да се увеличат с два пъти, а пътниците – с три пъти, в сравнение с обичайния трафик.
„Гранична полиция“ е предприела мерки за осигуряване на достатъчен брой служители за своевременна обработка на преминаващите граждани, но инфраструктурата на пункта е ограничена. Освен това, в резултат от намаления брой гръцки полицейски служители вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на изход и на вход. Очаква се образуване на колони от турски, румънски и български автомобили, основно на изход от страната.
Главна дирекция „Гранична полиция“ призовава гражданите да използват и другите гранични пунктове на българо-гръцката граница.