Генчо Генчев, кмет: Натовареността в община Свищов е основната причина да бъде назначен четвърти зам.-кмет

Велико Търново. Четирима заместник-кметове ще отговарят за основните ресори в работата на Община Свищов през новия управленски мандат – до 2023 година. Това обобщи в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът Генчо Генчев.

Двама от ресорните заместник-кметове – д-р Анелия Димитрова и Бедри Алиев заслужиха отново доверието на градоначалника, след като бяха редом с него в управлението на Общината и в първия му мандат.

„Г-жа Димитрова ще продължи да отговаря, както до сега, за ресорите свързани с образование и социална политика, а г-н Алиев за отбранително-мобилизационната подготовка, транспорт и чистота“, обясни кметът.

Едно от новите лица, на които той гласува доверие е Илиян Венков, възпитаник на СА „Д. А. Ценов“, завършил „Стопанско управление“ и „Бизнес администрация“, и защитил следдипломна квалификация „Здравен мениджмънт“. Той ще отговаря за спорт, младежки дейности и здравеопазване. Вторият нов заместник е Иван Шопов, дългогодишен служител и юрист на Общината, който ще поеме функциите на заместник-кмет по темите свързани със строителство, благоустройство, и инвестиционна политика в община Свищов.

Кметът на Свищов Генчо Генчев пожела успех на новосформирания ръководен екип и изрази увереност в ползотворната работа, която предстои да бъде свършена в интерес на жителите на община Свищов.

Луиза ТРАНЧЕВА