Генчо Генчев, кмет на Свищов: Над 300 хил. лв. са нанесените щети за Община Свищов заради некачествения магистрален водопровод, изграден през 2010 г.

Велико Търново. Над 300 хил. лв. са нанесените щети за Община Свищов заради некачествения магистрален водопровод, изграден през 2010 г. Това каза пред журналисти в старата столица кметът на Община Свищов Генчо Генчев, предаде репортер на Радио „Фокус“-Велико Търново. Той уточни, че средствата са били дадени от общинското ВиК дружество, което тогава е било задължено да извърши ремонт.

„Една част от сумата успяхме да възстановим чрез фирмата-изпълнител на проекта, а другата част остана неизплатена. Към момента проблемите с водопровода продължават. Необходими са ни около 3 млн. лв., за да направим ремонт на ремонта за подмяната целия участък от магистралния водопровод, за да има нормално водоснабдяване в града. Водени са разговори в края на миналата година. Знаете, че през есента Свищов остана без вода 4 дни поради тази причина, а миналата седмица водопровода отново гръмна, но благодарение на екипите на ВиК „Йовковци“, които реагираха много бързо, проблемът се реши. В края на 2019 г. проведохме срещи с МРРБ и с МОСВ, предоставена им е документацията и количествено стойностната сметка за подмяната на новия водопровод. Имаме уверението, че през тази година ще бъдат отпуснати целеви средства от държавата за подмяната на цялото трасе“, обясни кметът.

Генчев отбеляза, че магистралният водопровод водоснабдява град Свищов и селата Вардим и Царевец.

Рени АТАНАСОВА