Генчо Генчев, кмет на Свищов: Общината ще реализира проект насочен към грижи за възрастни и хора в невъзможност за самообслужване

Снимка: Община Свищов

Община Свищов ще реализира проект насочен към грижи за възрастни и хора в невъзможност за самообслужване, съобщи кметът на община Свищов Генчо Генчев за Радио „Фокус“.

Програмата се осъществява по Oперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ година за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, общината ще получи  540 хил. лв. за изпълнение на проекта, а продължителността му е 24 месеца.

„Това е една съпътстваща услуга заедно с центъра за социално развитие и рехабилитация, близък до семейната среда, в комуникативен район. Центърът ще се изгради в рамките на по-малко от 24 месеца, ще се действа бързо, защото услугата е много необходима. С нея община Свищов затваря пълния цикъл с развитите центрове на територията на общината, които да обслужват цялото население на града“, каза кметът Генчо Генчев.

Той добави, че есента ще започне реализиранeто на проекта и началото на 2019 г. услугата ще стартира. Той допълни, че вече е избрана сграда, която отговаря на всички изисквания. Ще се осигурят около 15 нови работни места за хора, които да работят в центъра за грижи за възрастни хора, уточни той.