Ген. Константин Попов, Комисия по отбрана: Полковник Борис Дрангов е носител на националния идеал и на  морала на своето време

Полковник Борис Дрангов е носител както на националния идеал, но още по-важно – и на  морала на своето време. Това каза за дневния блок на Радио „Фокус“ ген. Константин Попов – председател на парламентарната Комисия по отбрана по случай 102-годишнината от освещаването на Дранговата чешма в с. Дрангово.

„Говорим за морал, пред който можем да сведем глави, защото е свързан с обществото ни, с грижата за държавата и с желанието да бъдем обединени. Това, което полк. Борис Дрангов ни остава като завет, е да живеем в името на идеал, нещо светло, нещо по-висше от ежедневието ни. Това е нещото, което ни липсва днес. Разбира се, всеки военен е обръщал поглед към Дрангов и е успявал да вземе нещо от него“, обясни ген. Константин Попов. Той уточни, че и днес не знаем достатъчно за полк. Дрангов и едва ли някой ден ще узнаем всичко, но истински важно е желанието да научим повече за делото му. Ген. Попов изтъкна също, че всички инициативи за поддържане на паметта на полковника е знак за дългия път, извървян от забравата до желанието да погледнем към истинските българи.