Ген. Константин Попов, Комисия по отбрана: Полковник Борис Дрангов е носител на националния идеал и на морала на своето време

София. Полковник Борис Дрангов е носител както на националния идеал, но още по-важно – и на морала на своето време. Това каза за дневния блок на Радио „Фокус“ ген. Константин Попов, председател на парламентарната Комисия по отбрана по случай 102-годишнината от освещаването на Дранговата чешма в село Дрангово.
„Говорим за морал, пред който можем да сведем глави, защото е свързан с обществото ни, с грижата за държавата и с желанието да бъдем обединени. Това, което полк. Борис Дрангов ни остава като завет, е да живеем в името на идеал, нещо светло, нещо по-висше от ежедневието ни. Това е нещото, което ни липсва днес. Разбира се, всеки военен е обръщал поглед към Дрангов и е успявал да вземе нещо от него“, обясни ген. Константин Попов. Той уточни, че и днес не знаем достатъчно за полк. Дрангов и едва ли някой ден ще узнаем всичко, но истински важно е желанието да научим повече за делото му. Ген. Попов посочи, че всички инициативи за поддържане на паметта на полковника са знак за дългия път, извървян от забравата до желанието да погледнем към истинските българи.