Ген.-майор Груди Ангелов: Заедно с учредяването на клуб „Алумни“ Военна академия „Г. С. Раковски“ възобновява издаването на списание „Българска военна мисъл“

Заедно с учредяването на клуб „Алумни“ Военна академия „Г. С. Раковски“ възобновява издаването на списание „Българска военна мисъл“. Това съобщи за вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ ген.-майор Груди Ангелов, началник на Академията.
Следващия месец възобновяваме това изключително важно до 1944г. списание. В него са публикувани много статии относно състоянието на армията, ролята на обществото относно състоянието на армията, ролята на обществото за издигане престижа на военната професия – това ще възроди традицията да споделяме опит, да споделяме идеи за днешното състояние на армията. Също така ще публикуваме извадки от статии, публикувани в списанието от 1934 година. Интересното е, че доста от тези статии ще покажат, че въпросите, които стоят днес пред нашето общество, са стояли и преди повече от 80 години и са били обект на коментари, публикации и дискусии в обществото. Те са намирали място точно в това списание“, уточни генерал-майор Ангелов. Той подчерта, че другата приоритетна задача е да се изготви Алманах на всички завършили Военна академия от създаването й до днес, за да може да се знае кой, с какъв успех и кога е завършил, както и как се е реализирал. Чрез клуб „Алумни“, списание „Българска военна мисъл“ и Алманаха според началника на Академията ще се поддържа жива връзката и настоящи студенти, преподаватели, завършили и приятели ще могат да споделят своите мисли и идеи, съчетавайки опита с младостта и пазейки традициите, за да я има България.