Георги Икономов, кмет на Община Банксо: На джаз фестивала в Банско ще има много разнообразни жанрове, които ще са по вкуса на всеки

На джаз фестивала в Банско ще има много разнообразни жанрове, които ще са по вкуса на всеки. Това каза за дневният блок на Радио „Фокус“ кметът на Община Банско Георги Икономов. Той обясни, че звездите, които ще участват, са от световна величина и ще има участници от България, Великобритания, САЩ, Италия, Гърция, Сърбия и Унгария. „Тази година джаз фестивала е малко по-рано, започва от 6ти август и е до 10 август (събота). Разбира се, открива се с нашите топ певци в този жанр – Васил Петров, Камелия Тодорова и Биг бенд Благоевград. Има изпълнители от Великобритания в първия ден, има изпълнител от САЩ – Марсел Паркър, след това продължаваме пак с български бендове, унгарски, сръбски, и отново от САЩ. Звездите са в края на програмата, в петък и в събота, специален гост и може една от най-добрите звезди, това е Рей Джелато. А в събота това са гостите от Великобритания Тони Момрил и Ванеса Хейнс“, добави Икономов.
Той каза още, че е даден старт на ремонтите на главни улици в Банско и Добринище и има възможност някои от тях да са готови до края на октомври, а до няколко месеца започва проект за доизграждане на околовръстния път. Кметът добави, че в едно от училищата се извършва цялостна подмяна и реконструкция на покрива, но няма да се правят ремонти за енергийната ефективност, защото сградата е старинна и има красива фасада, но в същото време е изключително топло през зимните месеци.

Елеонора ЧОЛАКОВА