Георги Стаменов, кмет на район „Централен“: До средата на месец октомври 2018 трябва да започне работата по възстановяването на парк Бунарджика в Пловдив

Пловдив. До средата на месец октомври трябва да започне работата по възстановяването на парк Бунарджика в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив кметът на район „Централен” Георги Стаменов. „Стартирала е поръчка за избор на изпълнител, която трябва да приключи до края на месец септември, ако не бъде обжалвана”, каза Стаменов. По думите му, ако зимата е топла до месец май-юни 2019 година хълмът Бунарджика трябва да е възстановен. „През лятото на 2019 година той вече ще има друг облик”, каза Стаменов. Общинският съвет гласува 1 милион лева за възстановяването на хълма, който е защитена територия. Плановете за управлението му са обнародвани и там излишно се забранява всякакъв вид строителство. Той трябва единствено да бъде поддържан, трябва да бъдат възстановени и съоръженията там.
По идея на кмета на Пловдив Иван Тотев са били гласувани допълнително и средства за изграждането на влакче, което да тръгва от паметника на Левски, в подножието на хълма. То ще се движи по мрежата и ще стига до Мемориалния комплекс. Засега цени не са коментирани, но се очаква те да бъдат преференциални, за да може повече хора да го използват и да се качват до върха, откъдето има прекрасна гледка.
Цветана ТОНЧЕВА