ГЕРБ – Варна представи кандидатите си за кметове и общински съветници

Снимка: ПП ГЕРБ

ГЕРБ – Варна представи кандидатите си за кметове и общински съветници, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Кандидатът за кмет на партията е досегашният градоначалник Иван Портних.

За районни кметове, кандидатите на ПП ГЕРБ са:

Район „Аспарухово“: Ивайло Маринов;

Район „Владислав Варненчик“: Николай Костадинов;

Район „Одесос“: Георги Недев;

Район „Приморски“: Петя Проданова;

Район „Младост“: Христо Христов.

На челните места в листата на ПП ГЕРБ за общински съветници са Иван Портних, Тодор Балабанов,  Лидия Маринова, Калин Михов и Бранимир Балачев.

Иван Портних посочи, че всички имена в листата са хора специалисти в своята сфера на работа. Той отчете и свършеното до този момент от районните кметове, като оценката му бе повече от положителна.

Няколко са и основните приоритета за развитие на града, които Портних изтъкна. На първо място той посочи, че фокусът през следващите 4 години ще бъде насочен към младите хора, образованието и модернизацията на училищната база.

Като втори приоритет настоящият кмет изведе развитието на инфраструктурата. По думите му, през изминалите 4 години е било свършено много в тази насока, давайки за пример мащабният проект за изграждане на бул. „Левски“, който е разтоварил значително трафика в града, спестявайки на варненци много време. Иван Портних посочи, че в следващите години ще продължат ремонтите по пътните отсечки в града, като особено внимание ще се обърне на  по-малките улици, които обаче са много натоварени.

Друг приоритет, който е залегнал в програмата на Иван Портних е модернизирането на града. Под внимание се взима и достъпността на града. В тази връзка, той посочи, че ще се работи за модернизиране на градския транспорт, пристанище и логистични връзки.

Място в програмата на Иван Портних намира и туризма. Той добави, че се работи в насока „Варна 4 сезона“. Целта е градът да посреща туристи целогодишно. Портних обърна внимание, че морската столица има капацитет да развива балнео и СПА туризъм.

Десислава ВАСИЛЕВА