ГЕРБ и БСП си разпределиха заместник – председателските места в Общинския съвет

Веселина Тонева  от ГЕРБ  и Деян Дечев  от БСП  бяха за избрани за заместник- председатели на Общински съвет Сливен по време на днешното – второ заседание на съвета, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. По време на първата си редовна сесия новите съветници гласуваха кои ще са заместниците на председателя Димитър Митев. За Веселина Тонева от ГЕРБ своя глас дадоха 36 съветници , а за кандидатът на БСП Деян Дечев – 37. Малко преди да бъде избрана за заместник председател Тонева , положи клетва като съветник, тъй като зае съветническото място освободено от Любомир Захариев, който стана зам- кмет.

Други предложения, които се гласуват  са още определяне на представители на общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България и в Общото събрание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Общинските съветници  гласуват и утвърждаване на броя на кметските наместници в общината и определяне на правомощията им, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.