Гимназията по туризъм получи сертификат за качество за проект по професионална подготовка

Велико Търново. Гимназията по туризъм получи сертификат за качество за проект по професионална подготовка, съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново от пресцентъра на учебното заведение. В началото на декември в „Интер Експо и конгресен център“ се състоя Конференцията „20 години Център за развитие на човешките ресурси, „Еразъм+ – Changing lives, Opening minds“.  По време на форума бе направен обзор на проектите и дейностите, осъществени в България с подкрепата на най-голямата програма за образование, обучение, младеж и спорт на ЕК, Програма „Еразъм+“ и Програма „Европейски корпус за солидарност“. Наградени бяха победителите в конкурс за детско есе „Моето приключение в Европа с Европас“. организации, отличени със сертификат за качество по Програма „Еразъм+“ и програма „Европейски корпус за солидарност“.

Проектът „Професионално развитие на учители и обучители в професионалното образование и обучение с цел повишаване на социалното включване за учене на работното място“  е причината ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ да е сред удостоените с престижния сертификат.

През 2002 година е първият проект на Гимназията, свързан с професионалното образование и обучение. С колеги от Австрия, учителите създават учебни планове и програми за специалността „Мениджмънт в туризма“.  През тези 17 години, най-важното за екипа на най-голямата професионална гимназия е подобряването на обучението по професионална подготовка. Техният труд се оценява от пазара на труда, от работодателите, които търсят и ценят кадрите, подготвени в училището.

Участие в Конференцията взеха Еврокомисарят по иновациите и младежта Мария Габриел, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на ЦРЧР Петьо Кънев.

Рени АТАНАСОВА