Местни избори 2019: Гишетата на звено „Български документи за самоличност“ работят извънредно

Велико Търново. Служителите от звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще работят и днес от 08.30 до 19.30 часа. Те ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и за кметове. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

През настоящата седмица бе създадена и необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове (03.11.2019 г.)  ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред Секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден – 27 октомври.