Главен инспектор Елвис Иванов, ОДМВР – Монтана: През първото деветмесечие на 2019 г. катастрофите в област Монтана са 181, а загиналите са 14

През първото деветмесечие на 2019 г. катастрофите в област Монтана са 181, а загиналите са 14, каза за Радио „Фокус“ – Видин главен инспектор Елвис Иванов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Монтана. Той съобщи данните на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, което се проведе в сградата на областната администрация. За същия период на 2018 г. броят на катастрофите е бил 146, а жертвите 7. При реализираните общо 673 за цялата 2018 г. катастрофи в област Монтана са загинали 9 души.
Представителите на Държавна агенция „ Безопасност на движението по пътищата“ запознаха участниците в срещата с новия подход на работа при изпълнение на националната политика по БДП и бяха подложени на дискусия промените по набелязване на мерки и предприемане на действия на областно и общинско ниво за повишаване безопасността на движението по пътищата.

Анна ЛОЗАНОВА