Главен инспектор Владислав Павликянов: Ще бъде въведена временна организация на движението по празниците

Снимка:Радио "Фокус"- Шумен

Съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде въведена временна организация на движението. От МВР ще оказват необходимото съдействие. Това каза началникът на Националния координационен център по пътна безопаст гл. инсп. Владислав Павликянов на пресконференция по повод предприетите от държавните институции мерки за гарантиране реда и нормалното придвиждане предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В Националния координационен за безопасно движение по пътищата е създадена организация при рязко влошаване на метеорологичната и пътно-транспортна обстановка при внезапно появили се опасности за движение по пътищата“, посочи гл.инсп. Павликянов.

Той подчерта, че напоследък се забелязва завишен брой на ПТП-та с пешеходци. „В тази връзка апелирам всички те да пресичат на пешеходни пътеки и да бъдат със светлоотразителни дрехи в тъмната част на денонощието. Личният пример, който дават родителите на децата си, е много важен“, категоричен е началникът на Националния координационен център по пътна безопаст .
Зорница КОСТАДИНОВА