Глоби по Закона за движение по пътищата вече могат да се плащат чрез постерминални устройства във Велико Търново

Снимка: ОДМВР - Велико Търново

Велико Търново. За улеснение на гражданите на територията на ОДМВР – Велико Търново от началото на месец юли са монтирани общо 7 терминални устройства ПОС за разплащане на глоби по Закона за движение по пътищата – наказателни постановления, фишове и електронни фишове, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
Устройствата са поставени в сектор „Пътна полиция“ – град Велико Търново и РУ – Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Стражица, Полски Тръмбеш и Елена.
Плащането през терминално устройство ПОС се отразява автоматично   в системите на МВР, осъществява се с контактна или безконтактна карта на титуляра. На терминалните устройства ПОС могат да се разплащат глоби издадени от други областни дирекции на МВР в страната.
Отстъпките, предвидени в Закона за движение по пътищата за заплащане на електронни фишове, в рамките на 14 дни се отчитат автоматично от   терминалните устройства.
Дължимите суми се превеждат по сметка на ГД „Национална полиция“ в ОББ: BG22UBBS88883122944101, без такса за обслужване.
При възникнали проблеми гражданите могат да се обръщат към началниците на съответните структури, в които са поставени устройствата, както и на електронната поща на ОДМВР – Велико Търново e-mil: veliko-tarnovo@mvr.bg