Гл. прокурор Сотир Цацаров: Казах на Иван Гешев да отиде при ареста на Десислава Иванчева – ако за това е виновен, виновен съм и аз

Снимка: Pixabay.com

Казах на Иван Гешев да отиде при ареста на Десислава Иванчева – ако за това е виновен, виновен съм и аз. Това каза гл. прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си пред Пленума на ВСС, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Няколко думи по въпроса Десислава Иванчева. Той беше повдиган много и много пъти. Защо Гешев беше на място, защото аз му казах да отиде там. По това време това беше първата операция, която се провежда съвместно на прокутурата с новосъздадената КПКОНПИ. Тъй като бях командировка в Италия му казах, че той трябва да отиде, и да подкрепи колегите си. Ако за това е виновен, виновен съм и аз“, посочи още Цацаров.
Според него по това дело са допуснати много грешки. „Опитът да бъде превърната Десислава Иванчева в политическа емблема на една партия и най-вече в символ на неуспеха на две институции Прокуратура и КПКОНПИ – не успя. Не Иван Гешев трябва да се срамува“, каза още Цацаров.
Деница КИТАНОВА