Големи количества газ пропан-бутан, дизелово гориво и бензин без платен акциз задържаха на бензиностанции в Садово, Първомай и Асеновград

Пловдив. Над 13 000 кг  газ пропан-бутан LPG, 5387 л дизелово гориво и 2186 л бензин без документи за платен акциз задържаха служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП. Това съобщиха за Радио „Фокус”- Пловдив от митницата. Горивата са задържани при проверки на пет бензиностанции на територията на общините Садово, Първомай, Асеновград и Димитровград. Митническите инспектори установили големи разлики между документите за доставените количества и показанията на нивомерите на съдовете за съхранение на горивата. За разликите на количествата горива, за които не са били представени документи за платен акциз, е извършено обезпечаване чрез пломбиране на съдовете, в които се съхраняват.
Взети са проби за лабораторен анализ, които ще установят точния вид на стоките и размера на избегнатия акциз, след което ще бъде образувано административно-наказателно производство срещу отговорното лице.