Гоце Делчев се сдоби със своето първо сърце за събиране на пластмасови капачки

Гоце Делчев. На Велики четвъртък, Гоце Делчев се сдоби със своето първо сърце за събиране на пластмасови капачки. Това съобщиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев. Сърцето е изработено и дарено от Андон Балтаджиев на Сдружение Да Дарим Надежда В Гоце Делчев. Ключовете символично бяха връчени от Андон Балтаджиев на представителите на Сдружението Елена Малева и Ваня Мечева- Джамбазова, в присъствието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и главния архитект Георги Скрижовски. Кметът на града първи се възползва от възможността да напълни сърцето с пластмасовите капачки, събрани от служителите в администрацията. „Подкрепям тази прекрасна инициатива от първия ден. Благодаря на сдружението и на тези неуморни млади жени за тяхната активност и за всичко, което правят. Надявам се, че повече хора от Гоце Делчев ще подкрепят идеята и ще дарят капачки, за да напълним сърцето възможно най-бързо“, коментира кметът Владимир Москов.
Червеното метално сърце, изработено от Андон Балтаджиев, ще бъде поставено на попската градина в Гоце Делчев, за да може повече хора да имат достъп до него.
От Сдружение „Да дарим надежда в Гоце Делчев“ съобщиха, че до момента са предали 3 тона пластмасови капачки, а със средствата от тях ще бъдат закупени 3 нови и необходими уреди за детско отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев, които вече са поръчани след консултация с лекарите в отделението.
Очаква се още няколко подобни сърца да бъдат поставени на различни публични места в Гоце Делчев в подкрепа на инициативата.