Грейнаха светлините на Коледната елха в Сливен

Грейнаха светлините на Коледната елха на пл. „Цар Освободител“ в Сливен, съобщиха пресцентъра на  Община Сливен. В тържеството вечерта на 6 декември се включиха децата на Сливен, със специалното участие на Крисия Тодорова.  Водещи бяха Ивайло Киров от 11 клас и десетокласничката Камелия Василева от Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“, актьори от ученическия театър с ръководител Веселина Симеонова.  В концерта на открита сцена пред сградата на общината малките балерини от балет „Барби“ при Военен клуб, с ръководител Силвия Терзиева, изпълниха „Танц на снежинките”. Децата от детска градина „Мак“, с  музикален учител Звезделина Попова, изпяха „Песен на играчките“ и „Зная кой е“.  4 годишната  Зорница Костова от детска градина „Божур” рецитира стихотворение за Коледа.

Танцова програма поднесоха малчуганите от детския фолклорен ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. Кметът Стефан Радев поздрави децата на Сливен и заедно с тях отброи минутите в очакване на запалването на светлините на Коледната елха. Той пожела заслужени подаръци от Дядо Коледа, много здраве. „И нека родителите Ви да продължават да се гордеят с вашите постижения. Пожелавам весели и светли празници”, каза кметът.

Тържеството приключи с празнични илюминации, след което с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци беше открит Коледния базар, изграден в източната страна на сградата на община Сливен.