Грипна ваканция за всички училища във Велико Търново обяви кметът на града инж. Даниел Панов от 29 януари до 9 февруари включително

Велико Търново. Грипна ваканция за всички училища във Велико Търново обяви кметът на града инж. Даниел Панов от 29 януари до 9 февруари включително. Това потвърдиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от местната администрация. От там уточниха, че решението е взето след проведени разговори с Регионалната здравна инспекция и макар, че процентът на отсъствия да е по-нисък от изискуемия, грипна ваканция ще има с превантивна цел.

От утре – 29 януари, се преустановяват занятията във всички училища във Велико Търново и общината. По настояване на кмета инж. Панов ваканцията няма да е до 5 февруари, а до 9 февруари включително. Учебните часове ще бъдат възобновени на 10 февруари. Това е наложено тъй като се предвижда пика на разпространение на острите респираторни заболявания да премине след около седмица.

От Общината и РЗИ съветват всички ученици да са разумни и да се пазят – вирусите се разпространяват еднакво лесно както в училище, така и в заведенията и местата, където се събират много хора, припомнят институциите.

Предвид ангажиментите на родителите и за тяхно улеснение, детските градини ще продължат да работят по обичайния си график. Присъствието на децата е по лична преценка на семейството.

Рени АТАНАСОВА