Даниела Костова, Община Асеновград: Градът се обедини за каузата в подкрепа на хората в нужда

снимка: AFP

В навечерието на коледните и новогодишни празници Асеновград се обедини за каузата в подкрепа на хората в нужда. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Даниела Костова, гл. експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Асеновград. Чрез различни благотворителни инициативи през декември жителите на Асеновград събират средства за лечение на свои съграждани, обясни Даниела Костова.

„Това е една инициатива, която се подкрепя от малки и големи. Нашите творчески състави организираха различни концерти с благотворителна цел и в края на всеки един концерт се отчиташе събраната сума и се даряваше на съответното дете или младеж, който има нужда. Интересно е, че тези благотворителни инициативи не протичат само под формата на концерти. Проведе се коледен крос до Асеновата крепост, организират се и благотворителни базари. Откакто сме запалили светлините на елхата на 3 декември, всеки ден в Асеновград се случват интересни събития“, каза още експертът.

Културната програма продължава с честването на 175-та годишнина от рождението на капитан Петко войвода, допълни Даниела Костова. Концертът на фолклорната формация също ще мине под знака на благотворителността. В коледната и новогодишна програма на общината участват всички танцови и музикални школи към читалищата, които също подкрепят благотворителните инициативи.

Новата 2020 година по традиция ще бъде посрещната на площада в Асеновград, обясни Даниела Костова.

„С много хора и веселие ще посрещнем новата година на площада в града, тази година с участието на оркестър „Колорит“. Новогодишната наздравица, която те ще вдигнат със своята музика, ще ознаменува края на 2019-та и началото на 2020-та година. Новата година ще започне с много празнични илюминации и с хубави благопожелания за много здраве и успех на града“, каза още Даниела Костова.

Веселка ИВАНОВА