Даниела Крантева, експерт „Връзки с обществеността“: Започва поредното издание на традиционен есенен панаир в Гоце Делчев

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Даниела Крантева, експерт „Връзки с обществеността“ в Община Гоце Делчев, в интервю за Радио „Фокус“ Пирин

 

Фокус: Г-жо Крантева, от 11 до 17 септември в Гоце Делчев ще се проведе поредното издание на традиционния есенен панаир. Можете ли да ни кажете първо, кое издание поред е това?

Даниела Крантева: Не мога да Ви кажа това с точност, защото този традиционен есенен панаир е наистина от най-старите търговски форуми за региона. Той съществува още от времето, когато градът се е казвал Никополис Агнестум, така че наистина традицията е много стара. Този панаир се провежда всяка година в началото на месец септември, тогава когато реколтата вече почти е прибрана и хората могат да се отдадат малко на веселие.

Фокус: Какво включва програмата тази година?

Даниела Крантева: Тази година програмата е много богата, така както се стараем да бъде през последните години, като новото и интересното е, че за първи път имаме изпълнители, които са не само от България, а и от съседните ни страни – Гърция, Македония и Сърбия. Ще имаме и оркестър от град Драма в Гърция, който се казва „Ребетико“. Също така участие ще вземат Йордан Митев и неговия бенд от Македония. Ще имаме участие и на звездата на Сърбия – Весна Змиянац. Освен това участие ще вземат и български фолк изпълнители, както и народни изпълнители. Всяка вечер са предвидени различни музикални участия, като програмата започва по едно и също време – от 19,30 часа.

Фокус: Всъщност на панаира предполагам, че идват и хора от съседните градове, не само от Гоце Делчев?

Даниела Крантева: Да, идват хора от целия регион. Както казах, това е едно традиционно събитие, което се провежда от много отдавна. Хората знаят за него и го очакват. Този панаир се прави винаги по едно и също време, затова е много очакван най-вече от децата. Освен тази музикална програма, за която Ви споменах, има много игри, люлки, стрелбища и т.н. Има много подвижни ресторанти и се получава един голям празник за цялото семейство. Посетителите са наистина много.

Фокус: Казахте, че тази година за първи път ще има участници от съседни страни и гост-изпълнители. Кое Ви подтикна да поканите звезди от съседни страни?

Даниела Крантева: Може би интересът от страна на хората. Знаете, че ние сме пограничен район и много хора от Гърция идват тук, за да пазаруват и да се забавляват. Стремим се за всеки да има по нещо. Постарали сме се да обхванем различни жанрове, така че да бъдат удовлетворени всички желания и интереси. Предполагам, че всеки ще намери нещо за себе си.

Натали СТЕФАНОВА