Даниел Панов, кмет: На Великден ликуват доброто, вярата, надеждата и любовта

Велико Търново. На Великден ликуват доброто, вярата, надеждата и любовта. Това припомни в поздравителен адрес кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, съобщават от пресцентъра на Общината. Той поздрави всички великотърноци и гости на старопрестолния град с Възкресение Христово – един от най-светлите християнски празници.

„На Великден ликуват доброто, вярата, надеждата, любовта. Непреходните и вечни духовни ценности надделяват над злободневието и материализма.

Познал смъртта, Христос я победи, за да ни покаже, че животът винаги стои по-високо от смъртта, че светлината, любовта и добротата осмислят света, в който живеем.

Затова Великден винаги ще носи надежда и ще озарява ярко нашите души.

Христос възкръсна и с чудото на живота ни остави вечен завет – да бъдем добронамерени в мислите и действията си, да помагаме на хората в нужда и беда, да живеем с любов в сърцата си.

И независимо от нашите различия, нека тези вечни ценности – християнски, но най-вече български, ни обединяват и направят единни като общество и народ. Постигнем ли го – успехите ще са пред нас.

Пожелавам ви светъл, озарен и благословен Великден! Обичайте и бъдете обичани, ценете вашите близки и семейства, уважавайте българските традиции и обичаи!

Нека и през следващите четиридесет дни, по примера на нашите предци и по силата на канона, се поздравяваме с думите „Христос воскресе“, се казва още в обръщението.