Даниел Панов: Първият учебен ден е сред онези незабравими събития, които ни много щастие и ни карат да изпитаме неописуем трепет

Снимка: Община Велико Търново

Велико Търново. Скъпи ученици, уважаеми учители и родители, днес е празник за Велико Търново и за всички нас. Първият учебен ден е сред онези паметни и незабравими събития, които ни зареждат положително, носят ни много щастие, настроение и силни емоции, карат ни да изпитаме неописуем трепет, необясним с думи. Това се казва в поздравителен адрес от кмета на Велико Търново Даниел Панов по повод началото на новата учебна година, съобщиха от пресцентъра на Общината.
„Отново чуваме училищния звънец. Пред очите ни отново е първият учител. В ръцете ни отново е нашият буквар. Всички тези мигове са особено вълнуващи, радостни и светли. Всеки от нас ги помни с усмивка на лице и така ще бъде цял живот.
Велико Търново е град на щастието, защото за поредна година учениците, влизащи в клас, се увеличават. Изпълнените с много деца и млади хора училищни дворове са гледка, носеща вяра, оптимизъм и надежда за бъдещето пред нашия град.
На вас, скъпи ученици – малки и по-големи, пожелавам да намерите много нови приятелства, да хванете здраво протегната от вашите учители ръка, да бъдете все по-любопитни и любознателни. Колкото повече четете, толкова по-големи ще стават вашите мечти и толкова повече пътища за постигането им ще намирате“, посочва Панов.
„Всеки ваш успех е гордост за вашите родители, за вашите учители, но и за цяло Велико Търново. Бъдете горди, че учите в историческата и духовна столица на България – град на славни царе, с велико минало и добро бъдеще.
На вас, уважаеми учители, пожелавам все така мъдро и отговорно да водите децата и младите хора в пъстрия свят на знанията, да ги възпитавате в дух на родолюбие, почитане на изконните ни ценности, традиции и обичаи!
Драги родители, подкрепяйте силно вашите деца. Споделяйте и съпреживявайте техните емоции, бъдете техни приятели. Помнете, че те са бъдещето на Старата столица!
Успешна нова учебна година! На добър час!“, се казва още в поздравителния адрес.