Двама мъже да пострадали при катастрофа в Габрово

Габрово. На 2 ноември в дежурната част на ОДМВР – Габрово е получен сигнал за  пътнотранспортно произшествие между два автомобила, възникнало около 19:30 часа в района на кръстовището за квартал „Войново“. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Габрово.

По първоначални данни, лек автомобил, управляван от 51-годишен жител на Габрово при движение в посока към Севлиево, предприема маневра „завой на ляво“, като не пропуска насрещно движещ се автомобил, управляван от 18-годишен водач, също местен жител. В следствие на сблъсъка са пострадали и двамата водачи, които са настанени за лечение в МБАЛ – Габрово с различни по вид и тежест фрактури, без опасност за живота. Проверка за употреба на алкохол с техническо средство е извършена на единият от двамата водачи, като резултата от нея е отрицателен. Поради естеството на нараняванията, на другият водач е взета кръв за химически анализ.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово. Причините и механизма на възникване на пътнотранспортният инцидент са в процес на установяване.