Два екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград са изпратени, за да гасят пожара в близост до второкласен път – 19 между селата Баничан и Господинци

Благоевград. Два екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград са изпратени, за да гасят пожара в близост до второкласен път – 19 между селата Баничан и Господинци. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. Той уточни, че към момента все още изчаква информация дали огънят е бил потушен.

„Фокус“ припомня:

Малко след 16.00 часа екипът на медията подаден сигнал за бушуващ пожар в близост до пътното платно към директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград инж. Георги Пармаков. От своя страна той веднага насочи екипи към мястото, за да може огънят да бъде потушен и да не се стига до разрастването му, което би създало предпоставки за затрудняване движението на преминаващите в района моторни превозни средства.

Ливия НИНОВА