Две изложби с папагали и пеперуди ще бъдат представени в експоцентър „Флора“ от 1 юли

Снимка: Община Бургас

Бургас. Две екзотични изложби влизат в директен спор коя от тях е по-цветна и интересна. Едната е на живи пеперуди, а другата на живи папагали. Хубавото е, че са на едно място и човек лесно може да прескочи от едната в другата, за да си състави лично мнение. И двете изложби ще очакват своята публика в експоцентър „Флора“ от 1 юли. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Игриви, приказливи и шарени папагали от цял свят ще видите през лятото в Бургас. Изложбата е една от най-големите в Източна Европа и показва атрактивни птици от три континента. Нейната гордост е хиацинтовият ара – най-големият папагал в света. Акцент в изложбата на живи пеперуди тази година са най-големите представители на нощните видове и впечатляващите красавици синьо морфо. Уютният мини парк, в който ще бъде превърната кръглата зала в експоцентър „Флора“, крие още ентомологични изненади. Узнайте какви са те в дните от 1 юли до 31 август.
Работното време на изложбите:
1 юли – 31 август
Изложба на папагали:
от 10:00 до 13:00 ч.
от 16:00 до 20:00 ч.
/с почивка между 13:00 и 16:00 ч./
Изложба на пеперуди:
от 09:00 до 20:00 ч.
Цени на билетите:
Папагали – 6 лв. за възрастни, 4 лв. за деца над 6-годишна възраст, 2 лв. за деца под 6-годишна възраст, 15 лв. семеен билет (двама възрастни+2 деца), 4 лв. за пенсионери и безплатно за хора с увреждания.
Пеперуди – входът за пенсионери и учащи е 2 лева, за възрастни – 5 лв., семейният билет (родители + две деца) е на цена 8 лева, а деца под 7 г. и хора с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно.