Две къщи и гараж горяха в Габровска област през изминалото денонощие, няма пострадали

Габрово. На шест сигнала за пожари и оказване на техническа помощ за реагирали служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за изминалото денонощие. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от пресцентъра на институцията. Три от произшествията са били по-сериозни.

В 7.20 часа е получено съобщение за пожар в къща в село Бангейци, община Трявна. Няма пострадали хора. Огънят е тръгнал от късо съединение в ел. инсталацията. Нанесени са щети на покривната конструкция. Унищожено е домашно имущество. В гасенето са участвали два противопожарни автомобила и четирима пожарникари от РС „ПБЗН“ – Трявна.

По обяд, в 12,38 часа, е получен сигнал и за пожар в къща в село Крушево, община Севлиево. За щастие и при този инцидент няма пострадали хора. Причината за произшествието е небрежно ползван отоплителен уред. Нанесени са щети на първия етаж на сградата. Унищожено е домашно имущество.

Третият по-сериозен пожар е бил в гараж в сели Кормянско, община Севлиево. Причината за него е тютютнопушене. Унищожени са гаража и имуществото в него. Спасена е долепената до гаража двуетажна къща.

Останалите сигнали са за запалени сухи треви, оказване на техническа помощ на ЦСМП и на граждани.

Рени АТАНАСОВА