Две международни фотографски екзпозиции и мултимедийна презентация популяризират варненски летни курорти

Две международни фотографски екзпозиции и мултимедийна презентация популяризират варненски летни курорти,  предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна . Пътуване в снимки, видео разходка сред приодните забележителности и историята на  курорта „Св. Св. Константин и Елена“, край Варна  ще предложи на международната публика през ноември пътуващата мултимедийна експозиция, посветена на първия български морски курорт. Букурещ и Варшава са европейските столици, където изложбата  ще гостува тази седмица. Днес и утре повече от 40 черно-бели, цветни фотогафии и рисунки, обединени под заглавието „Първи стъпки в пясъка”, както ще бъдат представени в Българския културен институт във Варшава и в Букурещ, със съдействието на посолствата на република България в двете страни. На 21 ноември в Мюнхен природните богатства на курорта и възможностите му като място за балнео, уелнес и кулинарен туризъм ще бъдат презентирани на среща, посветена на България като СПА дестинация.

За посетителите е подготвена и видео разходка в съвременния курорт, от която ще научат за лековитата минерална вода, за използването й като източник на здраве и енергия, за съвременните балнео, СПА и уелнес центрове в курорта и предлаганите лечебни програми и терапии за рехабилитация.

Фотографската част от изложбата е с кадри от периода 1910-2018 година  от архива на Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, Държавна агенция „Архиви”, Регионална библиотека „П. Славейков” – Варна и  дигиталния фонд на курорта Св. Св. Константин и Елена. Проектът „Международна пътуваща фотографска експозиция” се реализира за втора поредна година. Досега изложбата е гостувала в Берлин, Прага, Москва и Виена. Догодина представянето й ще бъде в страни от Близкия изток.

Десислава ВАСИЛЕВА