Две специализирани операции – за противодействие разпространението на наркотици и срещу престъпления с черни метали се проведоха във Великотърновска област в петък

Велико Търново. Две специализирани операции – за противодействие разпространението на наркотици и срещу престъпления с черни метали се проведоха във Великотърновска област в петък. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново.  От там уточниха, че  131 граждани и 86 автомобила са проверени при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с кражби на дървесина и черни и цветни метали. Операцията се проведе на територията на Районно управление – Горна Оряховица, с участието на служители на полицията, Зонално жандармерийско управление – Горна Оряховица, РДГ – Велико Търново и ДГС – Горна Оряховица. Съставени са 4 акта и са наложени 17 глоби по фиш. Издадени са 2 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Образувано е едно бързо производство.

Специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества и нарушения на обществения ред се проведе на територията на Районно упралвние – Свищов. Проверени са 4 питейни заведения, установени са 3 непълнолетни и 1 малолетно лице. Съставени са 4 акта.