Две срещи от поредицата „Известните от другата им страна“ подготвя Градски ученически парламент във Велико Търново през януари

Велико Търново. Две срещи от поредицата „Известните от другата им страна“ подготвя Градски ученически парламент във Велико Търново през януари. Идеята на инициативата е да запознава младите хора с успели българи, които им предават част от опита си. Това обобщи пред журналисти председателя на Градски ученически парламент Савина Иванова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Първата среща ще е още утре, на 8-ми януари, когато на гости в старата столица ще са актьорът Михаил Билалов и сценариста Ваня Николова. Те ще се срещнат с младежите в сградата на Община Велико Търново, а поводът е Денят на киното, който отбелязваме на 13 януари. „След това, на 23 януари, сряда, от 18.00 часа в заведение в старата част на Търново, ще има още една среща – с доц. д-р Наталия Цекова , която е правнучка на Райна Княгиня и се занимава  с бизнес софтуер. Управлява известна компания.  Тя ще представи вдъхновяваща лекция за бизнеса , образованието и науката пред младежите от Велико Търново“, обясни още Савина. На 7-ми февруари пък предстои още една инициатива от поредицата, при която гост на младежите ще е режисьорът и актьор Ники Илиев. „Ние решихме да правим срещите всеки месец или през няколко месеца, като се съобразяваме със заниманията на хората, които идват при нас. Каним различни предприемачи, актьори, певци, писатели. Това са българи, които са постигнали някакъв успех и ние се стремим да научим повече за пътя до него“, обясни Савина Иванова. Тя уточни, че голяма част от „успелите българи“ приемат поканите и откликват на идеята без резерви.

Първата среща се е провела през октомври 2018-та и е била с журналиста Галя Щърбева.

Градски ученически парламент във Велико Търново съществува от 2001 година. Целта на всички инициативи е да обогатяват и запълват свободното време на учениците от старата столица.

Луиза ТРАНЧЕВА