Две училища и десетки жители на Бургас се включиха в общинската кампания „Засади дърво“

Снимка: Община Бургас

БургасДвете бургаски училища – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и НЕГ „Гьоте“, както и десетки бургазлии се включиха в общинската кампания „Засади дърво“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Инициативата стартира миналата година по идея на кмета Димитър Николов. Идеята е да се насърчи създаването на повече площи със зеленина, като в същото време в процеса активно да участват и гражданите на Бургас.

След коледните и новогодишни празници има засилен интерес към кампанията. Много хора чрез инициативата търсят възможност да засадят купените от тях живи коледни дръвчета на подходящо място, за да се развиват и растат правилно.

В кампанията може да се включи всеки бургазлия, който иска да засади дърво, да постави своя табелка и да се грижи за него.

Информация, условията за участие в нея и зоните, определени за залесяване, са публикувани на сайта на Община Бургас.

Гражданите сами осигуряват посадъчния материал, което е техният принос към опазването на природата и зелената система на града.

Включването в кампанията става чрез подаване на заявление по образец в деловодството на Община Бургас или на имейл адрес d.taneva@burgas.bg.

Поддръжката на новата растителност ще се извършва съвместно от гражданите и Община Бургас. За всяко ново засадено дърво ще се издава протокол и ще се вписва в специална схема. Това ще гарантира неговата поддръжка и опазване във времето.