Движението в участъка Габрово – вр. Шипка се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък

снимка: Община Асеновград

Габрово. Времето в Габровска област е предимно слънчево. Настилките са сухи и нормално проходими. Трафикът е интензивен, като по-натоварено е движението  по главните пътища в региона. Засилен е автомобилопотокът и в прохода Шипка, където все още е в сила забраната за товарни автомобили над 12 тона.  Нови въведени ограничения за изминалото денонощие няма. Не са регистрирани и тежки инциденти.

Движението в участъка Габрово – вр. Шипка при км 164+150 се осъществява с повишено внимание поради пропаднал участък, съобщиха за Радио „Фокус” – Велико Търново от Областно пътно управление – Габрово. Поставена е необходимата сигнализация.

Движението по път Кормянско – Малки Вършец при км 10+080 е ограничено за пътни превозни средства с ширина, включително товара, по-голяма от 3,30 м поради стеснен мост над р. Крапец. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

Движението по път Чехлевци – Велчевци от км 10+940 до км 11+829, съвпадащ с ул. Малина в гр. Габрово, е ограничено поради извършване на строителни дейности. Движението на МПС се осъществява през улици в урбанизирана територия на гр. Габрово.

Срокът за приключване на ремонтите дейности на всички места е до 30 юни 2020 г.

Рени АТАНАСОВА