Движението по магистрала „Хемус“ към Варна е ограничено заради обърнат тир

Заради обърнат тир на пътя, движението по магистрала „Хемус“ след Шумен и преди Варна е ограничено, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Става въпрос за участъка при км 351. Трафикът се пренасочва по път I-2 Шумен – Варна и се регулира от „Пътна полиция“. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Движението по част от пътя Варна – „Златни пясъци“ се осъществява двупосочно в едно платно, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Става въпрос за участъка от  спирка „Долна трака“, при км 99+095. Ограничено е движението в платното посока „Златни пясъци“. Причината е, че в тази част от пътя се изгражда кръгово кръстовище. Трафикът се осъществява двупосочно в платното в посока Варна. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

По пътя Кранево – Варна е в сила ограничение за движение на МПС над 10 тона. Обходният маршрут е през направлението Кичево – Оборище.

Водачите трябва да бъдат внимателни, тъй като в определени пътни участъци в града и областта настилките може да са хлъзгави или обледени. Един от тях е Аспаруховият мост. По-внимателни трябва да са водачите и по пътя за Добрич.

Повишено трябва да е вниманието и при преминаването на кръстовището на бул. „Васил Левски“ с ул. „Девня“, където също текат дейности по реконструкция.

Диана СТОЕВА