Движението по пътя Кричим – Михалково – Девин се осъществява с повишено внимание поради обрушване на скална маса

снимка: Община Пловдив

Пловдив. Нормално проходими са пътищата в областта, съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив дежурен в Областно пътно управление. Временно са въведени ограничения за движение на МПС по пътя Асеновград – Нареченски бани. Движението е ограничено за МПС с височина над 4 м. през тунелите. Обходният маршрут е по път III-866 Кричим – Девин. Движението по пътя Плодовитово – Първомай при км 6+832 в района на мост над р. Марица е ограничено за МПС над 5 т. поради намален габарит на пътното платно на стоманения мост на р. Марица. Обходният маршрут е по пътя Стара Загора – Поповица и път І-8 София – Пловдив – Свиленград. Срокът е до 28.12.2019 г.
Движението по пътя Поповица – Болярци е ограничено за МПС над 12 т. поради намален габарит на пътното платно на мост в с. Поповица. Срокът е до 31.12.2019 г.. Обходният маршрут е по път Поповица – Садово – Кочево – Болярци.
Движението по пътя Белица – Загражден – Давидково, в участъка от Държавно ловно стопанство „Кормисош“, след с. Белица до границата с област Смолян е ограничено за всички МПС. Срокът е целогодишен.
Ремонтни дейности се извършват по пътя Пловдив – Карлово, при км 48. Движението се осъществява в платното посока Пловдив, поради изграждане на кръстовище при с. Труд. Срокът е до 24.09.2019 г.
Движението по пътя Кричим – Михалково – Девин, от км 88+050 до км 103+341, се осъществява с повишено внимание поради обрушване на скална маса. Алтернативният маршрут е по пътя Асеновград – Смолян. Срокът на това ограничение е до 30.11.2019 г.
В град Пловдив трафикът се осъществява нормално.
Цветана ТОНЧЕВА