Движението по пътя Рудозем – Смилян се осъществява в едната лента, заради разчистване на срутище

Снимка: Агенция "Фокус"

Движението по пътя Рудозем – Смилян се осъществява в едната лента, заради разчистване на срутище, съобщиха за Радио „Фокус“ – Смолян от Областно пътно управление – Смолян. Очаква до 2 часа скалните отломки да бъдат напълно премахнати от пътя, уверяват от Пътната служба.

В областта пътищата са проходими при зимни условия, пътните настилки са предимно сухи, по високите и усойни места има мокри участъци. Времето е ясно, без валежи. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти, като се регулира с пътни знаци. Заради пропадане на каменна подпорна, движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. Мястото е обозначено с пътни знаци. През нощта не са получавани сигнали инциденти по републиканските пътища в областта.

В Смолян автомобилният трафик е интензивен в края на работния ден. По-натоварено е движението по централните улици и входно-изходните артерии на града. Пътните настилки са сухи.

Нели ГЕРГЬОВСКА