Движението с несъобразена скорост е довело до 85 пътнотранспортни произшествия с трима загинали и 29 ранени

Движението с несъобразена скорост е довело до 85 пътнотранспортни произшествия с трима загинали и 29 ранени от началото на годината, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от ОДМВР – Видин.  На територията на област Видин през първото шестмесечие на 2019 г. са настъпили 196 пътнотранспортни произшествия с три жертви и 46 ранени. За същия период на 2018 г. броят на катастрофите е бил 204 с четири жертви и 32 ранени.

Най-голям брой пътни инциденти са възникнали на територията на РУ-Видин – 133 катастрофи с двама загинали и 39 ранени; следва територията на РУ- Белоградчик, където катастрофите са били 56 с една жертва и седем ранени; броят на катастрофите на територията на РУ-Кула е бил  33 – без загинали и пострадали.

Отнемането на предимство е предизвикало 26 пътни инцидента с шестима ранени. Употребата на алкохол е довела до пет катастрофи с един пострадал. Неправилно движение назад е причинило 17 произшествия с трима ранени. Неправилно разминаване е било причина за четири катастрофи, а неспазването на дистанция е довело до 13 пътни произшествия. Навлизането в насрещното движение е довело до две катастрофи, а неправилното завиване до 17 произшествия с един ранен. В резултат на неправилно изпреварване са станали шест катастрофи с един пострадал.

Общо 11 414 нарушения установили пътните полицаи при проверки в региона за шест месеца. Съставени са били 1765 акта и 9663 фиша. За превишена скорост са били санкционирани 5183 шофьори. За неизползване на обезопасителен колан са били санкционирани 743 души. Броят на заловените неправоспособни водачи по пътищата в региона е 127 за шест месеца.