Двудневен семинар на тема „Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!“ ще се проведе в Пловдив

Пловдив. Семинар на тема „Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!“ ще се проведе в Пловдив, съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив говорителят на ОДМВР.  Той започва днес и ще приключи утре – 15 август . Организатор на семинара е Главна дирекция „Национална полиция“, Министерство на вътрешните работи. В работата му ще вземат участие заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главен комисар Ивайло Иванов – главен секретар на МВР, Малина Крумова – председател на ДАБДП, Бойко Рановски – директор на ИААА – МТИТС, главен комисар Христо Терзийски – директор на ГДНП – МВР, старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОДМВР – Пловдив, проф., дн Олег Асенов, от  УС на АПИ и прокурор Любомира Вулджева, от Районна прокуратура – Пловдив.
В 13.30 часа днес е предвиден и брифинг за журналисти.
През първата сесия на семинара ще бъде отчетен пътнотранспортният травматизъм на територията на България през седемте месеца на 2019 г. , както и пътнотранспортният травматизъм на територията на област Пловдив за първо 6-месечие на 2019 г.
По време на семинара ще бъдат представени партньорства и добри практики в Европейска мрежа на службите на пътна полиция „TISPOL“ . През втория ден ще бъде представено предимството на ТОЛ системата и превенцията на пътнотранспортни произшествия от проф. дн Олег Асенов, УС на АПИ.
Цветана ТОНЧЕВА