Демонстрации по електроника, роботика и 3D принтиране ще има във Велико Търново за Европейската нощ на учените

Велико Търново. Европейската нощ на учените ще бъде отбелязана за пръв път в старата столица. В града ще се проведат демонстрации по електроника, роботика и 3D принтиране, разказват за Радио „Фокус“ – Велико Търново организаторите от Клуба на програмистите в града  – PCVT. Те допълват, че присъстващите ще имат възможност да сглобят малка ракета подводница, която е изработена на 3D принтер. Ще наблюдават различни електронни и робо-установки, ще могат да ги подкарат и да научат как работят.
В инициативата ще се включат учени и специалисти от образователната инициатива „Университет за деца“, образователна платформа „Тинузавър“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В програмата са предвидени и демонстрации на химиците от Корпуса за бързо гърмене при Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“, които ще покажат чудесата на химията отблизо и със своите зрелищни опити и експерименти ще убедят всички, че са истински магьосници.

Събитието ще се случи тази вечер в Клуба на програмистите, който се намира на бул. „България“ 24. Началото е от 18.00 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА