Ден на отворените врати за родители ще има на 28 февруари в АГ отделението на УМБАЛ „Пловдив“

Пловдив. Екипът на отделението по Aкушерство и гинекология в УМБАЛ „Пловдив“ организира за бъдещи родители Ден на отворените врати на 28 февруари 2019 г. от 12,30 ч. Това съобщиха за Радио „Фокус“- Пловдив от отделението. За посещението не е необходимо предварително записване. „По традиция ще бъдат представени предродилна и родилна зала за водене на нормални раждания, операционните за Цезарово сечение, стаите за послеродов престой и за изписване“, посочи старшата акушерка Диана Троплева.
Обиколката започва от 3-я етаж. По време на визитата майките и татковците ще получат основна информация как протича раждането в отделението. Ще се запознаят със задължителната документация и консултациите, които се провеждат с кардиолог и анестезиолог преди раждането.
Родителите ще имат възможността да се запознаят с медицинския персонал, ръководен от д-р Димитър Йончев. Те ще могат да зададат своите въпроси, свързани с обезболяване на раждането, кърменето, облеклото на новороденото и дали майката и бебето ще бъдат заедно по време на престоя в лечебното заведение.
По традиция Ден на отворените врати се провежда поне един път месечно в АГ отделението на болницата.