Десислава Димитрова, ученичка в Старопрестолната гимназия по икономика, получава наградата „24 май” на Община Велико Търново

Велико Търново. Десислава Димитрова, ученичка в Старопрестолната гимназия по икономика, получава наградата „24 май” на Община Велико Търново. Предложението бе единодушно прието от Общински съвет – Велико Търново. В тържествената сесия, която се проведе в Регионална народна библиотека „П. Р Славейков”, участваха 28 общински съветници, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Гласувани бяха и номинациите за общинските награди „Култура“ и „Св. Св. Кирил и Методий”.
Десислава Димитрова има отличен успех и е спечелила десетки награди и отличия от национални и международни състезания и олимпиади.
Трима педагози получават наградата „Св. Патриарх Евтимий“ за учител на годината. Това са д-р Северина Величкова от ДГ „Райна Княгиня“, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „Емилиян Станев“ и Цветомила Драганова от ПМГ „Васил Друмев“. Същият приз бе връчен на Детска градина „Първи юни“ и на ОУ „Неофит Рилски“ (Килифарево).
Две са номинациите за наградата „Култура“. В категория „Ярки постижения в областта на изкуствата и културата“ отличен е актьорът Милен Иванов. В категория за творчески дебют бе избрана журналистката и писателка Елена Чамуркова.
Церемонията по награждаването ще се проведе от 18.00 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“, а веднага след нея ще бъде представен мюзикълът „Вражалец“ (по пиесата на Ст. Л. Костов). Спектакълът е подарък от Община Велико Търново за всички жители и гости на града по случай Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост – 24 май.
Луиза ТРАНЧЕВА