Десислава Танева, ГЕРБ – Сливен: ГЕРБ – Сливен отчита най- добрите изборни резултати от  учредяването на организацията в областта

Десислава Танева

ГЕРБ – Сливен отчита най- добрите изборни резултати от  учредяването на организацията в областта. Това заяви пред журналисти областният председател на партията Десислава Танева, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. По – думите и, това е и един от най- високите резултати за ГЕРБ в страната. Танева припомни, че ГЕРБ спечели две кметски места – в Котел и Нова Загора на първи тур, а на втори – втори мандат за Стефан Радев в Сливен и трети – за Атанас Атанасов в Твърдица. ГЕРБ има и 45 кметски постове в 60 от населените места в областта. Десислава Танева благодари за изборната подкрепа, и допълни че това е и доверие, и огромна отговорност. Според нея, това е и висока оценка за работата на кметовете през изминалите четири години. Благодарност за подкрепата изказа и Стефан Радев.  По думите му, още в първия ден след полагането на клетва, ще се започне работа по програмата за развитие на Сливен.  Според Радев, по – ниската избирателна активност на втори тур се дължала на две основни неща: на голямата разлика в подкрепата за него на първи тур и  липсата на интрига за  изборния резултат.

Общинският ръководител на ГЕРБ Сливен Здравко Костадинов изтъкна постигнатите резултати в населените места в община Сливен където ГЕРБ има спечелени 18 кметски места.
Атанас Атанасов, победил в Твърдица опонента си от БСП за България с 5% разлика,  също благодари на хората, подкрепили го на изборите. Той допълни, че администрацията му ще продължи да работи, за да бъде Твърдица една модерна и просперирата община. В този мандат Атанасов ще реализира три големи инфраструктурни проекта – за ВиК на Сборище, асфалтиране на улици в няколко населени места и ремонт на гимназията в Твърдица. 

 

Людмила ЙОРГОВА