Детска игра подпали павилион в село Раданово, част от къща изгоря при друг пожар в свищовското село Алеково

снимка: pixabay.com

Велико Търново. На няколко сигнала за по-сериозни произшествия реагираха пожарникари от Великотърновска област през изминалото денонощие. Първото обаждане е от 12.48 часа, вчера. То е било за горящи стопански постройки и къщa в свищовското село Алеково. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Огънят, подпален при небрежност на жена от населеното място, е унищожил почти целия покрив на жилищната сграда и 300 бали сено.  

Малко преди 19.00 часа на тел. 112 е получен сигнал за горяща кола в село Димча, община Павликени. Причините са в процес на установяване, автомобилът е напълно унищожен, но са спасени намиращи се в близост къщи.

Третият сигнал – за запален павилион в село Раданово, община Полски Тръмбеш, е от 19.20 часа. Пожарът е предизвикан от детска игра. Унищожена е хладилна витрина. Пострадали няма.

От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточниха, че по случаите със запалената кола и изгорелите постройки в Алеково се водят досъдебни производства.

За миналото денонощие пожарникарите са реагирали още на три обаждания за запалени сухи треви, при които няма щети.

Луиза ТРАНЧЕВА