Детският мюзикъл „Патиланци“ ще се играе благотворително във Велико Търново, средствата ще са за Отделението по неонатология

Велико Търново. Детският мюзикъл „Патиланци“ ще се играе благотворително във Велико Търново. Инициативата е на Отделението по неонатология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и  МДТ „Константин Кисимов“, съобщават от пресцентъра на театъра. Поводът е Международния ден на недоносеното дете, който отбелязваме на 17 ноември. Благородната кауза, зад която застава културната институция, е купуване на видеоларингоскоп за единственето отделение по неонатология в област Велико Търново.

Един лев от всеки продаден билет за спектакъла на 16 ноември ще бъде дарен в подкрепа на инициативата. По време на представлението в салона на театъра ще бъде поставена и дарителница. Необходимата сума за съвременната апаратура е 5 000 лева, а в случай, че бъдат събрани повече средства, те ще бъдат използвани за закупуване на допълнителни консумативи. Мюзикълът „Патиланци“ на композитора Александър Йосифов е най-новото заглавие в афиша на великотърновския театър. В спектакъла по оригинален начин са представени веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца.

Билетите за „Патиланци“  се продават на касите на МДТ „Константин Кисимов“, като стойността им е 5 лева. При закупуване всеки ще получи талон, който по време на събитието ще пусне в определена за целта урна. Представлението ще се играе от 11.00 часа в голяма зала на МДТ.