Детски празници на занаятите „Ваканция в музея”  организират в Музеен детски център и Център „Българка” към ЕМО „Етър” – Габрово

Габрово. Детски празници на занаятите„Ваканция в музея”  организират в Музеен детски център и Център „Българка” към Етнографски музей на открито „Етър”- Габрово, съобщават от Музея. В дните 4, 5 и 6 август са предвидени различни  демонстрации на занаяти и домашни занятия, подходящи за деца, ателиета, караоке с български народни песни, семейни опознавателни игри, настолни игри и други интересни занимания за малки и големи.

На 4 август (петък)  от  11.00 до 16.00 часа в Музеен детски център ще се проведат занимания по тъкане на станчета, реставрация на стари плашила, източване на грънчарски изделия, оцветяване на глинени фигурки, пирографиране върху дърво. В Център „Българка” любителите на народната музика могат да изпробват таланта си на караоке с български народни песни

На 5 август (събота) от 11.00 до 16.00 часа в Музеен детски център ще има занимания по изработване на фигурки от царевична шума, оцветяване на сувенирни магнити, източване на грънчарски изделия, оцветяване на глинени фигурки и пирографиране върху дърво.

В часовете между 11.00 и 15.00 часа гостите на музея могат да се включат в семейната опознавателна игра на ЕМО „Етър“.

Тазгодишното издание на КЕВИС, посветено на есетрите, ще се проведе между 31 юли и 6 август в ЕМО „Етър”. Резултатите от работата на артистите ще бъде представена публично на 5 август в рамките на Ден на отворените врати в Център „Българка“ от 11.00 часа.

От 11.30 часа ще имате възможността да изгледате документалния филм на WWF за опазването на есетрите в река Дунав и да разберете защо пълнолунието през месец август се нарича „Есетрова луна“.
На 6 август (неделя) от 11.00 до 16.00 часа в Музеен детски център ще се проведат занятия по басмаджийство – художествено печатане върху текстил посредством дървени щампи, източване на грънчарски изделия, тъкане на станчета, оцветяване на глинени фигурки, пирографиране върху дърво, оцветяване на сувенирни магнити.

Ден на настолните игри на мама и татко ще се проведе в Център „Българка”.

Любителите на народната музика могат да изпробват таланта си на караоке с български народни песни в Център „Българка“ към ЕМО „Етър“.