Детски протести във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия с пострадали или загинали деца ще се проведат във Великотърновска община

Снимка: Радио "Фокус" - Велико Търново

Велико Търново. Детски протести във връзка със зачестилите пътнотранспортни произшествия с пострадали или загинали деца ще се проведат във Великотърновска община. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново „Янтра 2001“. Инициативите ще се организират в рамките на Лятната полицейска академия и кампанията под надслов „Намалете скоростта заради децата“, която стартира на територията на Великотърновска община на 31 май. Кампанията е по идея на местната администрация и Сектор „Пътна полиция“. Тя ще продължи до 15 септември, като всеки месец са предвидени различни инициативи. Разпечатани са 1000 флаери с указания за пътна безопасност, които децата ще раздават през лятото на ключови кръстовища от деца. Освен това пътните полицаи ще дават и допълнителна информация на малчуганите, както и съвети как да пресичат правилно и как да се предпазват.
Партньори на кампанията са Сдружението на кметовете и кметските наместници, което ще включи Центровете за работа с деца в населените места, както и дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“.
Надежда КРЪСТЕВА